Ik stel me graag even voor

JACK VAN KESSEL

Over mij

VAN BALANS NAAR CADANS

De afgelopen vijfentwintig jaar heb ik vele mensen met fysieke en/of mentale klachten mogen begeleiden. Ik heb hen geleerd om te gaan met hun klacht en hen geholpen om hun belastbaarheid te verhogen. Ook heb ik groepen begeleid bij een cursus transformatieve dynamiek (zingeving). Mensen leren omgaan met verandering, geeft mij veel voldoening. Alles is vergankelijk. Het is mooi om te ervaren hoe je daarop mee kunt "veren" in een cadans. Tussen lichaam en geest. Tussen werk en privé. En tussen anderen en jezelf.

EIGEN AANPAK

In die periode heb ik om te beginnen geleerd dat er ook veel winst te boeken is als je geen klachten hebt. Juist dan kun je grote stappen zetten om beter in je vel komen te zitten.
Maar ik heb ook geleerd dat het bieden van een luisterend oor en geduld hebben met mensen minstens zo belangrijk is als mensen activeren en aanjagen.
Iedereen verdient zijn of haar eigen aanpak. Daar sta ik dan ook voor. Voor een aanpak die past bij jouw situatie. Met aandacht voor de achtergrond van jouw specifieke uitdagingen en ambities. En bovenal met oog voor plezier!

VISIE

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, daar ben ik van overtuigd. Je lichaam reageert op wat je denkt. Wat je denkt wordt beïnvloed door wat er zich in je lichaam afspeelt.
 

Daarom kenmerken mijn trainingen zich door een mix van hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen enerzijds en mindfulness-, ademhalings- en Qi-gongoefeningen anderzijds. Zeker als je een druk bestaan leidt waarbij je dagelijks keihard werkt om alle ballen in de lucht te houden, leidt deze werkwijze tot het beste resultaat.

JIJ EN DE NATUUR

De locatie van de trainingen voegt hier een extra dimensie aan toe. Mijn trainingen vinden namelijk altijd plaats in de buitenlucht. Dus ook bij een spatje regen, een zuchtje wind of een brandend zonnetje.
Ik maak daarbij gebruik van alles dat we tegenkomen: het mulle zand, losliggende takken en heuvels in het landschap.
Jij en de natuur!
Meer is er niet nodig om in beweging te komen, om in de goede cadans te raken.

Wat zeggen anderen?

Reviews

Dan wijst Jack ons weer eens op de fluitende vogels, het zonnetje dat door te bomen komt of het verkoelende briesje op een warme dag. Altijd zonder verwachting en in het hier en nu.
Anderen over mij ...
Ik ben mezelf weer, maar dan in een sterkere versie dan ooit tevoren, zowel mentaal alsook fysiek. Hiervoor ben ik Jack van BuitenZinnen heel erg dankbaar!! Ik zou iedereen met een dergelijke situatie sterk kunnen adviseren om contact op te nemen met Jack en je zult zien dat de ‘drempel’ heel laag is.
Anderen over mij ...
Het kennismakingsgesprek pakte vanaf het begin af aan ontzettend goed uit en voelde heel vertrouwd, de openheid van Jack in combinatie met de buitenlucht zorgen hiervoor. Jack is een kei in het lezen van mensen.
Anderen over mij ...
Jack daagt me uit om mijn conditie te verbeteren, maar hij daagt ook uit om binnen mijn grenzen te blijven.
Anderen over mij ...
Ik voel me fitter en sterker dan ooit. Fysiek en mentaal. En dat komt écht voor een groot deel door Jack en zijn trainingen!
Anderen over mij ...
Jack brengt, naast zijn enthousiaste en betrokken persoonlijkheid, een bijzondere combinatie van inspanning én ontspanning met zijn BuitenZinnen-trainingen.
Anderen over mij ...