15 februari 2024

Adem in …… Adem uit!

Weet jij hoe vaak per minuut je ademhaalt? 
Veel mensen hebben hier nog nooit over nagedacht, en dat is best zonde, want van je ademhaling kun je enorm veel leren. 

Het is belangrijk dat je ademhaling past bij wat je doet. Tijdens een stevige wandeling adem je bijvoorbeeld 16 x per minuut in en uit, maar als je rustig op de bank zit, is het voldoende om 6 tot 10 x per minuut in en uit te ademen. Als je ademhaling past bij de activiteit van dat moment, is je lichaam in balans. 

Vertragen
Elke situatie en gemoedstoestand heeft een andere ademhaling. Verander je je ademhaling, dan verander jij. Bij spanning en stress kan de ademhaling jou overnemen. Het vormt echt de schakel tussen lichaam en geest. Voor je gezondheid is het goed om af en toe je hoofd leeg te maken en je lichaam te ontzien, even vertragen.... Een rustige ademhaling en rust in je hoofd gaan hand in hand: adem rustig en ook je brein komt tot rust. 

In het boek "Verademing" van Koen De Jong en Bram Bakker kun je alles lezen over de voordelen van rustig ademen én voldoende bewegen. Een echte aanrader en eye-opener. 

Qi Gong
Bij BuitenZinnen werken we ook veel met Qi Gong oefeningen. Qi staat voor energie en Gong voor de vaardigheid. Tijdens deze vaste oefenvormen waarin je ademhaling en beweging samenbrengt kun je gaan ervaren wat dit met je lijf doet. Vooral niet zweverig maar concreet! Hoe bewust ben je van je ademhaling en wat kan deze jou vertellen. Wat zou je hieraan kunnen veranderen om het jezelf wat makkelijker te maken in bepaalde situaties? Qi Gong , de interactie tussen lichaam en geest.....

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf eens ervaren hoe het werkt? Reserveer dan eens een workshop Qi Gong en ontspanning voor jou en je collega's, dat is nog eens originele teambuilding! 

Verbinding door teambuilding

Wat is (een van) de sleutel(s) tot succes van een organisatie?Dat er...

(Weer) bewijs gevonden dat ze bestaan!

Als wij het hebben over onze visie op vitale organisaties waarbij medewerkers...

Creatief koken leidt tot ….. “Smaakmakers”

Alweer een tijdje geleden belde Karin Jacobs van Kookstudio De Garde ons...

De lessen van een sneeuwvlokje

Vanmorgen 9.00 uur, lekker in het bos, klaar voor een BuitenZinnen-training. Wel...

Bewegen in de buitenlucht

Eerlijk is eerlijk, met het weer van de afgelopen dagen is het...

Afschakelen

Deadlines op het werk, klusjes in en rondom het huis, de was,...

YES!! Stress

Afgelopen week was het de “Week van de werkstress”. Er werd heel...