29 mei 2024

Een nieuwe escapegame “the making off….”

Eind vorig jaar werden we gebeld door Guus op den Camp van Van Wanssum Café. Via via had hij gehoord dat wij escapegames ontwikkelden en hij wilde wel eens kennismaken met ons omdat hij naar zoiets op zoek was. 

Hij vertelde ons het prachtige verhaal van de legendarische dorpsfiguur "De Witte van Wanssum" en wij waren direct enthousiast. De afgelopen maanden hebben we ons verdiept in zijn levensverhaal. Bernard Janssen, alias "De Witte", was een meester in de kunst van de sluwe trucs en scherpzinnige streken. Zijn handel was zijn kunst, zijn glimlach zijn vermomming en zijn reputatie groeide uit tot schelm van Wanssum....

Rondom zijn figuur hebben we een escapegame ontwikkeld met als naam "De buit van de Witte". Gewapend met een tas met daarin o.a. een verrekijker en een geluidsrecorder ga je op zoek naar alle letters van zijn geheimschrift zodat je kunt lezen wat er op het vodje papier staat dat na zijn overlijden is gevonden door de familie. Ligt er nog ergens een buit verstopt? 

We maken altijd gebruik van wat er al is in de omgeving en laten ons daardoor inspireren. In dit geval spreekt "De Witte" je zelf nog toe d.m.v. de geluidsrecorder waarmee hij je aanwijzingen geeft. Er zijn morsecodes verstopt en er is een ludieke link naar zijn streken als kippendief. Moderne toepassingen als QR-code of AR/VR gebruiken wij bewust niet. Een antwoordformulier en opdrachtenboek en ouderwets puzzelen brengt mensen meer in verbinding, is onze visie. 

Onze vormgeefster Aafke Driessen van Bizz-Kit weet ons altijd te verrassen met haar prachtige vormgeving en creativiteit in het bedenken van een passend logo en huisstijl. 

Op 2e Pinksterdag hebben we proef gelopen met enkele enthousiaste groepjes uit Wanssum en omgeving. De komende weken zetten we de laatste "puntjes op de i". Eind juni ontvangen Guus en Eveline alle materialen en kunnen zij vanaf 1 juli hun gasten een mooie (mid)dag bieden met het zoeken naar "De Buit van de Witte". 

Ben jij eigenaar van een locatie en wil jij ook een originele escapegame laten ontwikkelen? Neem gerust contact met ons op!
T: 06-10384431
E: info@buitenzinnen.eu

Sterk(er) in je schoenen staan bij Hoera

Sinds enkele weken zijn wij bij Hoera Kindercentra gestart met een individueel...

Verbinding door teambuilding

Wat is (een van) de sleutel(s) tot succes van een organisatie?Dat er...

(Weer) bewijs gevonden dat ze bestaan!

Als wij het hebben over onze visie op vitale organisaties waarbij medewerkers...

Adem in …… Adem uit!

Weet jij hoe vaak per minuut je ademhaalt? Veel mensen hebben hier nog...

Creatief koken leidt tot ….. “Smaakmakers”

Alweer een tijdje geleden belde Karin Jacobs van Kookstudio De Garde ons...

De lessen van een sneeuwvlokje

Vanmorgen 9.00 uur, lekker in het bos, klaar voor een BuitenZinnen-training. Wel...

Bewegen in de buitenlucht

Eerlijk is eerlijk, met het weer van de afgelopen dagen is het...

Afschakelen

Deadlines op het werk, klusjes in en rondom het huis, de was,...

YES!! Stress

Afgelopen week was het de “Week van de werkstress”. Er werd heel...