12 maart 2024

(Weer) bewijs gevonden dat ze bestaan!

Als wij het hebben over onze visie op vitale organisaties waarbij medewerkers centraal staan in de organisatie, veel vrijheid én verantwoordelijkheid hebben en er sprake is van transparantie in de bedrijfsvoering, dan horen we vaak "Ja, dat is mooi in theorie, maar in de praktijk werkt dat echt niet..."

Toch kennen wij intussen best al wat voorbeelden van bedrijven die wél op die manier werken en daar ook nog heel succesvol in zijn! 

Zo waren we afgelopen vrijdag in Meijel bij Jeroen Daniels van Daniels Traprenovatie. Tijdens het traject van de nominatie voor de  Kiwanis Ondernemersprijs Peel & Maas 2023 hebben wij Jeroen leren kennen. Enthousiast, geïnteresseerd en met doortastende vragen viel hij op als een van de juryleden die wij op bezoek kregen.

Daniels Traprenovatie heeft zelf ook al eens de Ondernemersprijs gewonnen en wij waren dan ook zeer nieuwsgierig naar zijn verhaal. En dus hebben we ons zelf uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek bij hem in Meijel. 

Zo leuk om te horen hoe hun visie op ondernemen is en wat dit tot een groot succes maakt. Het mooiste vonden wij hoe zij bij iedere medewerker op zoek gaan naar datgene waar hij/zij blij van wordt in zijn vrije tijd, waar zij hun hoofd mee leegmaken. Dit wordt vervolgens "omgezet" in een prachtige foto op de achterkant van de bestelbus waar de medewerker mee rondrijdt naar klanten of op de werkplek van de medewerker in het bedrijf. Dit zorgt niet alleen voor een fijn gevoel bij de medewerker, het is ook direct een aanleiding voor klanten om in gesprek te gaan en op die manier een  verbinding tot stand te brengen vanuit een positieve flow. 

Iedere organisatie staat momenteel voor de uitdaging om een werkomgeving te creëren waar mensen willen zijn in plaats van moeten zijn, waar mensen energie krijgen van hun werkzaamheden, oftewel waar sprake is van inspirerend werkgeverschap! Medewerkers hebben de organisaties voor het uitkiezen door de arbeidsmarkt en switchen vrij gemakkelijk van baan als ze niet gelukkig zijn. Zij willen betekenisvol werk doen, meedenken en zelf invloed hebben op de taken die ze doen én dat alles in een energieke sfeer. Dit vraagt om een verandering van denkwijze

"Het is geen kunstje" zoals Jeroen het zo mooi zei. 

Aandacht besteden aan inspirerend werkgeverschap kan altijd! Hoe zorg jij (of jouw werkgever) hiervoor? Wij zijn benieuwd en laten ons graag "inspireren" 💡

Verbinding door teambuilding

Wat is (een van) de sleutel(s) tot succes van een organisatie?Dat er...

Adem in …… Adem uit!

Weet jij hoe vaak per minuut je ademhaalt? Veel mensen hebben hier nog...

Creatief koken leidt tot ….. “Smaakmakers”

Alweer een tijdje geleden belde Karin Jacobs van Kookstudio De Garde ons...

De lessen van een sneeuwvlokje

Vanmorgen 9.00 uur, lekker in het bos, klaar voor een BuitenZinnen-training. Wel...

Bewegen in de buitenlucht

Eerlijk is eerlijk, met het weer van de afgelopen dagen is het...

Afschakelen

Deadlines op het werk, klusjes in en rondom het huis, de was,...

YES!! Stress

Afgelopen week was het de “Week van de werkstress”. Er werd heel...